kom igang med online marketing

Nyttige tips

Matomo som analyse værktøj

matomo

Matomo er et godt alternativ til Google Analytics, som af Datatilsynet er blevet forbudt i Danmark.

Google Analytics lever IKKE op til GDPR i forhold til, at alle indsamlede data fra hjemmesider sendes til USA. Dette skete tilbage i oktober 2022. Mange virksomheder har endnu ikke fået Google Analytics af deres hjemmesider, fordi de har været usikre på, hvad alternativet så kunne være.

Med Matomo beholder du data fra din hjemmesides besøgende på din webserver. De bliver ikke sendt nogle steder hen og du beskytter på den måde din web besøgendes data.

Jeg har nu prøvet Matomo af i et par måneder og vil gerne anbefale den, hvis du fortsat vil læse dine web besøgendes adfærd. Det er et godt alternativ, men jeg er dog stadig i tvivl om, om det på sigt også vil påvirke eksempelvis Google Adds og din hjemmesides ranking på Google.

Jeg holder øje…