kom igang med online marketing

Nyttige tips

Linkbuilding

Linkbuilding

Linkbuilding er en del af den samlede søgemaskineoptimering (SEO) for din hjemmeside og en vigtig del af den. Internettet er bygget op omkring netværk bestående af links, hvorfor linkbuilding vægter højt i dit SEO arbejde.

Linkbuilding består af backlinks og interne links.

Backlinks

Backlinks er andre gode og relevante hjemmesider, som linker til din side. Helt konkret betyder det at du skal have andre hjemmeside til at linke til din side. Når man gør dette er det dog vigtigt at kigge på:

  • Relevans (Er det relevant for dit produkt/din service)
  • Troværdige links (Siden skal være sikker og have autoritet for deres indhold)
  • Popularitet (Har den nok besøgende eller er det meget arbejde med lille udbytte?)

Links kan komme fra sider, som omtaler dit produkt/service, produktanmeldelser, sider der bruger dig som kildehenvisning, sider som kategoriserer virksomheder eller giver virksomhedsoplysninger. Du skal vælge dine links med omhu og pas på med at bruge for meget tid på links, som ikke giver dig meget værdi. Hele formålet med linkbuilding er netop at skabe værdi for brugerne, så RELEVANS er vigtig.

For at få backlinks er det vigtigt at indholdet på din side er relevant og faglig. Du skal brug dit “content” skal at gøre dig relevant og give dig autoritet.

Der findes flere sider, hvor du kan forholdsvis nemt og hurtigt kan få oprettet eksterne links, som også giver god værdi til din rangering.

Interne links

Brug henvisningslink/interne links på din egen hjemmeside, så brugerne for mere information og bliver på din side i længere tid. Alt sammen er med til at google og andre søgemaskiner “forstår” din side samt giver relevans og værdi for dine besøgende.

Bl.a. kan du herunder se linket til en side med mere information om SEO og en anden artikel omkring netop et af de links, jeg har henvist til som et ekstern link.

Læs mere om SEO eller om mit blog indlæg om Google my business

.