kom igang med online marketing

Nyttige tips

Forkorter du dine URL’er?

Forkorter du din url

Forkort din URL / forkorter du dine links giver dig mange fordele. URL står for Uniform Resource Locator og er den webadresse, der står i din browser, når du går ind på en hjemmeside.

Nogle gange kan det blive en meget lang URL, som kan fylde flere linjer i et opslag på Facebook, Instagram, i en mail, tryksager eller andet. I sådanne tilfælde kan din URL med fordel forkortes.

Eksempel:

Lang url: https://anwebdesign.dk/2021/09/16/forkorter-du-dine-urler/
Forkortet url: https://bit.ly/3hDvieN

Begge ovenstående links viser dig hen til den samme webside, nemlig denne side – og har du set mit Facebook opslag om emnet, vil du også se, at jeg har brugt den forkortede url.

3 fordele ved at forkort URL:

  1. Færre tegn kan grafisk gøre dit opslag, mail, tryksag, annoncer eller andet mere spiseligt. 
  2. Forkortede URL’er har højere CTR (klikfrekvens). På eksempelvis de sociale medier er chancerne for at brugerne klikker på forkortede links højere sammenlignet med at klikke på længere url-adresser. Dvs. at forkortede links øger din CTR – du får flere besøgende ind på den ønskede webadresse.
  3. Mange af de udbydere, der tilbyder url-forkortning, også har en tjeneste tilkoblet, så du kan koble din forkortede url op på en kampagne og derved få data til videre analyse af adfærden på din hjemmeside. Data som vil hjælpe dig med at forbedre din hjemmesides ydelse og brugervenlighed.

Link-forkortningstjenester

Der findes masser af gratis og betalte tjenester på nettet, som du kan bruge til at forkorte dine URL’er. Jeg bruger primært https://bitly.com som har en gratis version, hvor du kan korte op til 1000 links om måneden og dine links kan have ubegrænset antal klik. De har også flere betalte planer til mere avancerede behov. 

Ifølge Zapier er Bitly den bedste-all-round shortener, men de kommer også med 7 andre bud:

  • bitly.com for the best all-round URL shortener
  • Rebrandly  til at skabe branded links 
  • TinyURL til at skabe hurtige og anonyme url’er 
  • BL.INK til små forretningsdrivende 
  • URL Shortener by Zapier til automatisk at skabe korte links 
  • Shorby til Instagram brugere 
  • Short.io til at sende forskellige besøgende forskellige links 
  • Sniply til at tilføje en CTA til links du deler